ASTRU

ASTRU

Duminica în familia astristă cugireană (3)

Pin It

Duminică, 3 martie 2013, tinerii din parohia greco-catolică ”Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, împreună cu familia părintelui Viorel Codrea, au petrecut ”Duminica în familia astristă cugireană”, aflată deja la ediția cu numărul trei.

Programul zilei a început la ora 10:00, cu Sfânta Liturghie celebrată de părintele paroh Viorel Codrea, urmată – conform planului pastoral parohial – de prezentarea unei scurte biografii a unui episcop martir, de data aceasta fiind vorba de prezentarea vieții episcopului martir Valeriu Traian Frențiu. Prezentările biografiilor s-a stabilit să fie făcute alternativ de către ASTRU și AGRU, de data aceasta fiind rândul ASTRU, iar rolul a revenit Iuliei Albu.

Imediat după Sfânta Liturghie, tinerii au început pregătirile pentru masa de prânz, la care au participat tinerii astriști și familia părintelui paroh Viorel.

După masa de prânz, deoarece vremea a fost foarte frumoasă și caldă, a urmat un moment de recreere, mai exact o plimbare cu bicicletele și cu rolele de-a lungul Râului Cugir, ocazie cu care ne-am bucurat de vremea frumoasă, dar am și ”ars” caloriile acumulate la masă.

La ora 17:00 a avut loc Sfânta Liturghie de seară, urmată de Binecuvântarea Euharistică, după care, cu toții au pornit spre sala de sport, băieții pentru un meci de fotbal, iar fetele pentru volei, seara prelungindu-se până la ora 21:00.

Ne bucurăm că am ajuns deja la ediția cu numărul trei deoarece astfel de zile sunt benefice pentru unificarea grupului, și pentru că avem ocazia ca în prima duminică din fiecare lună să simțim cu adevărat că suntem o mare familie astristă. Sperăm să păstrăm această tradiție mult timp de acum înainte deoarece este foarte rodnică.

Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru toate, pentru această zi minunată petrecută împreună și ne rugăm să ne ajute și să ne fie alături în toate acțiunile noastre viitoare.

Iulia Albu

Pr. Viorel Codrea

Animatori pentru tabără
Nu uitați !
Tinerii doritori pentru a participa ca animatori la tabăra de vară 2021 sunt așteptați să se anunțe din timp la parohie. Vă așteptăm cu drag, Pr. Viorel

Parohia Cugir pe Twitter

Ziua Eroilor Revoluției

Calendar Pastoral

Imnul Episcopilor Martiri

Memo

Organizare, pregătiri și repetiții


Dragilor,
în curând vor începe pregătirile pentru tabăra de vară de anul viitor.
Fiți pe fază!
Invitația este deschisă și adresată tuturor! Vă așteptăm!
Pr. Viorel

Revista parohială