ASTRU

ASTRU

Memo - Anunț - Ședință pentru IETC și INTC 2015

Pin It

Read more...

Cum să fii un catolic rebel (şi bun în acelaşi timp)

Pin It

2015.04.17fHai să fim serioşi, ştim noi mai bine decât Biserica, nu-i aşa? La urma urmei suntem în secolul XXI şi vremurile s-au schimbat. Omul modern este în stare să decidă de unul singur ce este şi ce nu este moral, nu-i aşa? Toţi oamenii cu adevărat deştepţi din mass-media, guvern şi lumea universitară care ne încurajează să îmbrăţişăm avortul, contracepţia, eutanasia şi căsătoriile homosexuale nu pot greşi, nu-i aşa? În fond, fiecare ştie că ideile nou-nouţe trebuie să triumfe asupra învăţăturii vechi de două mii de ani a Bisericii. Corect?

Greşit.

Din păcate, ironia de mai sus reprezintă exact modul în care mulţi catolici privesc astăzi învăţătura Bisericii. Mulţi au căzut în laţul minciunilor pe care lumea ni-l întinde, că trebuie să ne revoltăm împotriva autorităţii Bisericii şi a Papei şi să hotărâm noi înşine ce învăţături să urmăm sau nu. Apatia noastră mereu mai profundă şi relativismul moral, influenţate din plin de o cultură îmbătată de materialism, fără orientare morală, pun Biserica şi lumea într-o gravă primejdie. Biserica Catolică este unul din ultimele fronturi de apărare împotriva răului şi nu trebuie să permitem ca o rebeliune orientată greşit să o distrugă dinlăuntru. Biserica nu trebuie niciodată să se conformeze sau să fie asimilată lumii. Noi suntem în lume, dar nu suntem ai lumii şi ochii noştri trebuie să fie ferm aţintiţi spre casa noastră din ceruri.

Adevăraţii rebeli catolici

Dacă simţim totuşi nevoia să fim rebeli, de ce oare să nu trimitem această energie într-o direcţie pozitivă, în direcţia care duce la Cer? Este uşor să critici Biserica şi să te conformezi diferitelor influenţe ale lumii, dar poate că astăzi adevăratul rebel catolic se poate revolta tocmai îmbrăţişând învăţătura Bisericii, nu respingând-o, şi urmând autoritatea Papei, nu subminând-o. Dacă într-adevăr dorim să urmăm învăţăturile lui Cristos, nu ar trebui oare să o facem tocmai prin Biserica pe care El a întemeiat-o? Dacă trebuie să fim rebeli, atunci haideţi să ne revoltăm împotriva lumii şi să îmbrăţişăm calea Cerului, la care se ajunge prin Biserica Catolică.

Read more...

Memo - Anunț - Ședință de pregătire pentru IETC 2014

Pin It

Read more...

ASTRU SPORT TV

Pin It

meci-romania-insulele-feroeDragilor,

 

La inițiativa celor doi astriști, Marius A. și Marius D., azi vom viziona împreuna partida de fotbal România – Insulele Feroe. De asemenea, după specatoclul fotbalistic vor urma câteva activități astriste specifice.

Proiecția va avea loc la Sala verde ASTRU, începând cu ora 19,00. Fanii sunt rugați să vină cu câteva minute mai repede pentru a se evita îmbulzeala în tribune.

Vă așteptăm!

DPR

Read more...

Memo - Anunț - Ieșirea din hibernare 2014

Pin It

Read more...

Câteva detalii despre IETC 2014

Pin It

siglaIETC - webParohia „Sfânta Maria regina Păcii” din Timişoara, va găzdui cea de-a XV-a ediţie a Întâlnirii Tinerilor din Eparhia de Lugoj care va avea loc sâmbătă, 31 mai 2014. Vor participa grupuri parohiale de tineri de pe întreg cuprinsul Eparhiei de Lugoj (Jud. Arad, Timiş, Caraş-Severin, Hunedoara şi Alba), însoţiţi de cateheţi, responsabili şi preoţi parohi.

Rugăm pe preoţii sau responsabilii grupurilor parohiale să comunice până la data de 20 mai 2014, în scris la adresa  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  şi telefonic, la numărul 0744-51 72 48, şi numărul total al participanţilor pentru această ediţie.

Read more...

Invitație la „Carnavalul Primăverii 2014”

Pin It

Am fost un ateu fără speranţă în viaţă. Apoi am încercat să mă rog

Pin It

Rugăciunea transformăDin întunericul atacurilor de panică, al depresiei şi al anxietăţii, Dumnezeu m-a scos, aducându-mi vindecarea şi credinţa prin intermediul Bisericii Catolice. Cei care sunt creştini dintotdeauna nu au cum să înţeleagă ce înseamnă să fii ateu. Iar cei care sunt atei de o viaţă sunt la fel de uluiţi cum poate fi cineva atât de naiv încât să creadă în Isus. Ca unul care a fost de ambele părţi ale baricadei, mi-am relatat povestea în “The Journey Home” (Călătoria spre acasă).

O rugăciune în disperare

Eram ateu, aşa cum am fost toată viaţa mea, dar aveam un secret groaznic: în fiecare zi eram chinuit de temeri şi anxietăţi paralizante. Îmi era frică să nu fiu umilit în faţa celorlalţi şi frica aceasta se manifesta tocmai sub diferite forme umilitoare, creând astfel o profeţie care se împlinea de la sine şi peste care îmi era cu neputinţă să trec. Mă confruntam cu o neagră disperare: absenţa oricărei speranţe. Şi atunci am înţeles de ce oamenii recurg la sinucidere. Când nu mai ai nici o speranţă şi trăieşti într-o continuă durere, vrei ca viaţa ta să se termine. Şi eu îmi doream aceasta. Dar încă nu mă simţeam pregătit să mă dau bătut.

Am pus mâna pe Biblie şi am început să citesc. Nu am spus decât o singură rugăciune: “Dumnezeule, nu cred în Tine, dar am nevoie de ajutor. Dacă exişti cu adevărat, Te rog, ajută-mă!” Cum niciodată nu strică dacă spui “te rog”, am introdus şi aceasta în rugăciune. Nu se ştie niciodată; s-ar putea ca Dumnezeu să ţină cont de maniere. Aceasta a fost pentru mine prima rugăciune. Dacă Dumnezeu era real, probabil că urma să trăiesc. Dacă nu, eram oricum sfârşit.

Read more...

Memo - Anunț - Duminica în familia cugireană astristă - Ediția Mărțișorului AD 2014

Pin It

Read more...

Animatori pentru tabără
Nu uitați !
Tinerii doritori pentru a participa ca animatori la tabăra de vară 2021 sunt așteptați să se anunțe din timp la parohie. Vă așteptăm cu drag, Pr. Viorel

Parohia Cugir pe Twitter

Ziua Eroilor Revoluției

Calendar Pastoral

Imnul Episcopilor Martiri

Memo

Organizare, pregătiri și repetiții


Dragilor,
în curând vor începe pregătirile pentru tabăra de vară de anul viitor.
Fiți pe fază!
Invitația este deschisă și adresată tuturor! Vă așteptăm!
Pr. Viorel

Revista parohială