Episcopia

Câteva date despre Rafila Găluț

Pin It

Rafila_GalutRafila Găluț a trăit între anii 1910–1939 la Bocsig (județul Arad). Deși a trăit numai 29 de ani, a avut o viață cu adevărat sfântă.

În ultimii ani a avut multe viziuni, fiind învrednicită de a avea stigmatele Domnului (stigmatele Domnului sunt rănile pe care mântuitorul le-a avut atunci când a fost răstignit pe cruce). Din această cauză a fost între 1933–1939 sub atenta "monitorizare" a unor Comisii de medici și preoți delegați de Episcopii Alexandru Nicolescu și Ioan Bălan. Comisiile au afirmat că stigmatele ei nu puteau fi explicate științific.

Sfântul Scaun a fost informat de către Episcopia de Lugoj în perioada respectivă de tot "cazul Găluț" și comisiile trimise au ținut cont de sugestiile Sfântului Scaun.

Arhiepiscopul Ioan Ploscaru a adunat toate documentele "cazului Găluț" și astăzi acestea există la Episcopie.

După moartea Rafilei multe persoane au afirmat că au primit haruri speciale prin mijlocirea Rafilei. Foarte multă lume merge la Bocsig pentru a se ruga la mormântul acestei tinere fete și a cere mijlocirea ei.

Pentru și mai multe detalii se poate consulta următorul link.

În Eparhia Lugojul are loc anual un pelerinaj la mormântul Rafilei Găluț. Anul acesta, pelerinajul are loc duminică, 21 octombrie 2012, iar liturghia din biserica parohială din Bocsig va fi pontificată de către PS Alexandru Mesian, însoțit de un sobor de preoți!

Sunt invitați și așteptați cu dragă inimă toți creștinii doritori!

 

Imaginea este luată de aici.

Animatori pentru tabără
Nu uitați !
Tinerii doritori pentru a participa ca animatori la tabăra de vară 2019 sunt așteptați să se anunțe din timp la parohie. Vă așteptăm cu drag, Pr. Viorel

Parohia Cugir pe Twitter

Ziua Eroilor Revoluției

Calendar Pastoral

Imnul Episcopilor Martiri

Memo

Organizare, pregătiri și repetiții


Dragilor,
în curând vor începe pregătirile pentru tabăra de vară de anul viitor.
Fiți pe fază!
Invitația este deschisă și adresată tuturor! Vă așteptăm!
Pr. Viorel

Revista parohială