ASTRU

ASTRU

Duminica în familia astristă – Ediția Brumărelului

Pin It

Duminca astrista oct 2013 - redÎn prima duminică din luna octombrie, respectiv 6 octobrie 2013, a avut loc în Parohia Cugir cea de-a 10-a ediție a evenimentului „Duminica în familia astristă”. A devenit deja o mică tradiție ca implicarea organizatorică să fie colectivă, astfel încât participarea la pregătiri a fost „de la mic la mare”.

Evenimentul a avut loc după un program deja consacrat, respectiv:

 

 

Oră

Loc

Conținut

1.

1000

Biserica parohială

Sfânta Liturghie festivă (SLF)

2.

1200 – 1400

Casa parohială

Prânzul comun al părintelui paroh Viorel Codrea, împreună cu familia, și astriștii cugireni (PC)

3.

1400 – 1800

Sala ASTRU

Program recreativ-formativ (PRF)

4.

1800

Biserica parohială

Sfânta liturghie serală (în special pentru tineri) (SLpT)

5.

1845

Biserica parohială

Binecuvântarea Euharistică (BE)

6.

1915

Biserica parohială

Prezentarea vieții unui episcop martir (VUEM)

7.

2000

CN „David Prodan”

Programul sportiv  (PS)

 

Programul liturgic s-a derulat intercalat cu celelalte activități, respectiv liturghia festivă de dimineață, liturghia de seară (pentru tineri) și binecuvântarea euharistică.

În cadrul programului recreativ-formativ, printre altele, au avut loc discuții pe teme propuse de părintele paroh sau de tineri. S-a discutat despre recentul efectuat pelerinaj al tinerilor la Scăiuș, despre apropiatul pelerinaj eparhial la Bocsig, despre ZAC 2013 și despre Roșia Montană. La ultimul punct s-a adus în discuție și motivațiile unei eventuale luări de poziție individuale sau ca grup. A fost amintit și faptul că există o poziție oficială a Bisericii Catolice din România, exprimată recent printr-un comunicat al CER

Inițiativa și ideea ACRO, lansată către toate asociațiile laice din România, ocazionată de Anul Credinței, ca să fie reliefate în acest an viețile oamenilor care au trăit o viață exceptională de credință, fie laici, fie clerici, a fost pusă în aplicare încă de la început și la Cugir, astfel că acum au fost prezentate fragmente din viața și martiriul episcopului martir Ioan Suciu. Se cuvine a fi menționat faptul că încă de la început s-a „încetățenit” obiceiul ca filialele locale ale AGRU și ASTRU să prezinte prin rotație viața unui episcop martir. Acum a fost rândul ASTRU-lui, iar prezentarea a fost făcută de Iulia Albu, președintele ASTRU Cugir, care este și președintele ASTRU eparhial Lugoj.

La mult așteptata parte sportivă J a fost disputat un meci de fotbal nocturn pe terenul cu gazon sintetic de la Colegiul Național „David Prodan”. Băieții erau încinși pe teren, iar fetele socializau pe banca rezervelor, iar din când în când incingeau atmosfera de pe marginea terenului. Seara s-a încheiat la un pahar de suc și într-o atmosferă de socializare generală.

Iulia Albu

Pr. Viorel Codrea

 

Un mic album foto se găsește aici.

Animatori pentru tabără
Nu uitați !
Tinerii doritori pentru a participa ca animatori la tabăra de vară 2018 sunt așteptați să se anunțe din timp la parohie. Vă așteptăm cu drag, Pr. Viorel

Parohia Cugir pe Twitter

Ziua Eroilor Revoluției (2013)

Calendar Pastoral

Papa Francisc - LAUDATO SI'

Revista parohială