AGRU

Scrisoarea Sfântului Părinte Papa Francisc către familii

Pin It

papa catre familiiDragi familii,

Mă prezint în pragul casei voastre pentru a vă vorbi despre un eveniment care, aşa cum se ştie, se va desfăşura în luna octombrie anul acesta în Vatican. Este vorba despre Adunarea Generală Extraordinară a Sinodului Episcopilor, convocată pentru a discuta despre tema “Provocările pastorale cu privire la familie în contextul evanghelizării”. De fapt, astăzi Biserica este chemată să vestească Evanghelia înfruntând şi noile urgenţe pastorale care privesc familia.

Această întâlnire importantă implică întregul popor al lui Dumnezeu, episcopi, preoţi, persoane consacrate şi credincioşi laici din Bisericile particulare din întreaga lume, care participă activ la pregătirea sa cu sugestii concrete şi cu aportul indispensabil al rugăciunii. Sprijinul rugăciunii este cât se poate de necesar şi semnificativ în special din partea voastră, dragi familii. De fapt, această Adunare sinodală este dedicată în mod special vouă, vocaţiei şi misiunii voastre în Biserică şi în societate, problemelor căsătoriei, ale vieţii familiale, ale educaţiei copiilor şi rolului familiilor în misiunea Bisericii. De aceea vă cer să-l rugaţi insistent pe Duhul Sfânt pentru ca să-i lumineze pe părinţii sinodali şi să-i conducă în misiunea lor angajantă. Aşa cum ştiţi, această adunare sinodală extraordinară va fi urmată după un an de cea ordinară, care va duce înainte aceeaşi temă despre familie. Şi, în acest context, în septembrie 2015 se va ţine şi Întâlnirea Mondială a Familiilor la Philadelphia. Aşadar să ne rugăm împreună pentru ca, prin aceste evenimente, Biserica să parcurgă un adevărat drum de discernământ şi să adopte mijloacele pastorale corespunzătoare pentru a ajuta familiile să înfrunte provocările actuale cu lumina şi forţa care vin din Evanghelie.

Vă scriu această scrisoare în ziua în care se celebrează sărbătoarea prezentării lui Isus la templu. Evanghelistul Luca relatează că Sfânta Fecioară Maria şi sfântul Iosif, conform legii lui Moise, l-au dus pe prunc la templu pentru a-l oferi Domnului, şi că doi bătrâni, Simeon şi Ana, mişcaţi de Duhul Sfânt, au ieşit în întâmpinarea lor şi l-au recunoscut în Isus pe Mesia (cf. Lc 2,22-38). Simeon l-a luat în braţe şi i-a mulţumit lui Dumnezeu pentru că în sfârşit a “văzut” mântuirea; Ana, în pofida vârstei înaintate, a găsit nouă vigoare şi a început să vorbească tuturor despre prunc. Este o imagine frumoasă: doi părinţi tineri şi două persoane în vârstă, adunaţi de Isus. Într-adevăr Isus face să se întâlnească generaţiile şi le uneşte! El este izvorul inepuizabil al acelei iubiri care învinge orice închidere, orice singurătate, orice tristeţe. În drumul vostru familial, voi împărtăşiţi atâtea momente frumoase: mesele, odihna, munca în casă, distracţia, rugăciunea, călătoriile şi pelerinajele, acţiunile de solidaritate… Totuşi, dacă lipseşte iubirea lipseşte bucuria, iar iubirea autentică ne-o dăruieşte Isus: ne oferă Cuvântul său, care luminează drumul nostru; ne dă pâinea vieţii, care susţine truda zilnică a drumului nostru.

Dragi familii, rugăciunea voastră pentru Sinodul Episcopilor va fi o comoară preţioasă care va îmbogăţi Biserica. Vă mulţumesc şi vă cer să vă rugaţi şi pentru mine, pentru ca să pot sluji poporul lui Dumnezeu în adevăr şi în caritate. Ocrotirea Sfintei Fecioare Maria şi a sfântului Iosif să vă însoţească mereu pe voi toţi şi să vă ajute să mergeţi uniţi în iubire şi în slujirea reciprocă. Din inimă invoc asupra fiecărei familii binecuvântarea Domnului.

Via magisteriu.ro.

Animatori pentru tabără
Nu uitați !
Tinerii doritori pentru a participa ca animatori la tabăra de vară 2019 sunt așteptați să se anunțe din timp la parohie. Vă așteptăm cu drag, Pr. Viorel

Parohia Cugir pe Twitter

Ziua Eroilor Revoluției

Calendar Pastoral

Imnul Episcopilor Martiri

Memo

Organizare, pregătiri și repetiții


Dragilor,
în curând vor începe pregătirile pentru tabăra de vară de anul viitor.
Fiți pe fază!
Invitația este deschisă și adresată tuturor! Vă așteptăm!
Pr. Viorel

Revista parohială