Stiri

Comemorarea poetului greco-catolic George Coșbuc, în Catedrala Blajului

Pin It

În seara zilei de 2 mai 2018, în prezența membrilor Sinodului Bisericii Greco-Catolice din România, Mitropolia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, a organizat în Catedrala Arhiepiscopală Majoră din Blaj, o manifestare comemorativă prilejuită de împlinirea a o sută de ani de la trecerea la cele veșnice a poetului greco-catolic George Coșbuc (1866-1918).

După o slujbă de pomenire oficiată de Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore, a urmat o serie de comunicări, moderată de dl. Ion Moldovan,  prin care s-a elogiat figura poetului George Coșbuc.

Prof. univ. dr. Ion Buzași a prezentat „Repere biografice revelatoare – Coșbuc și Blajul”; Conf. univ. dr. Georgeta ORIAN a prezentat „Direcții tematice în poezia lui George Coșbuc”; Lector univ. dr. Marcela CIORTEA a prezentat „Coșbuc – traducător”. Elena Anghel Coman a susținut un „Recital din lirica lui George Coșbuc”.

Biroul Arhieparhial de Presă

Foto: C. Nicușan/AMR

Animatori pentru tabără
Nu uitați !
Tinerii doritori pentru a participa ca animatori la tabăra de vară 2018 sunt așteptați să se anunțe din timp la parohie. Vă așteptăm cu drag, Pr. Viorel

Parohia Cugir pe Twitter

Ziua Eroilor Revoluției (2013)

Calendar Pastoral

Papa Francisc - LAUDATO SI'

Revista parohială