Stiri

„Sosit-a Crăciunul iară”

Pin It

Parohia „Sfânta Cruce” din Baia Mare s-a făcut și în acest an gazdă primitoare pentru cele zece coruri din Eparhia Greco-Catolică de Maramureș care au vestit, prin colind, nașterea Domnului nostru Isus Hristos. Este al 19-lea an în care, colindători din toate colțurile Eparhiei se adună aici, pentru a crea acea atmosferă necesară sufletului spre a se reculege și a se predispune la trăirea profundă a sărbătorii Crăciunului.

S-a colindat, ca în fiecare an, în trei limbi: română, ucrainiană și maghiară, fapt ce exprimă bogăția, din punct de vedere cultural și lingvistic, a Eparhiei noastre, dar și universalitatea Bisericii lui Hristos. În acest an, concertul, care s-a desfășurat pe durata a 2 ore, a fost deschis de corul de copii al Școlii Primare „Ep. Dr. Alexandru Rusu” din Baia Mare. Au participat coruri reprezentante din șapte Protopopiate: corul parohiilor Copalnic Mănăștur și Preluca Veche – Protopopiatul Mănăștur; corul parohiei Coștiui – Protopopiatul Ciscarpatin de Maramureș; corul parohiei Rus – Protopopiatul Baia Mare; corul parohiei Calinești – Protopopiatul Sighet; corul parohiei „Sfântul Anton” din Satu Mare – Protopopiatul Satu Mare; corul parohiei Porumbești – Protopopiatul Ciscarpatin de Satu Mare; corul parohiei Trip – Bixad – Protopopiatul Țara Oașului; corala preoților Protopopiatului Baia Mare. Invitat special în acest an a fost corul de tineri „Laudate Dominum” al mănăstirii „Maica Îndurerată” (Congregația Surorilor Maicii Domnului) din Sighetu Marmației, care a venit însoțit de corul de tineri din Parohia Sângeorz Băi – Jud. Bistrița Năsăud.

„Sosit-a Crăciunul iară, sosit-a din nou bucuria și îi mulțumim Domnului deoarece cu toții, mici și mari, tineri și bătrâni, în seara aceasta, Umblăm și colindăm și pe Domnul lăudăm”, a afirmat Preasfințitul Vasile la finalul concertului. A îndemnat, de asemenea, participanții la concert să se lase călăuziți de speranța interioară și să se implice, de asemenea, în bunul mers al parohiilor lor: „Noi ne avem unii pe alții, dar să nu uităm de speranța la care sunt chemați; să nu uităm să ne aducem contribuția în parohiile de care aparținem și cu smerenie, dar plini de încredere, să vestim bucuria și frumusețea din suflet”.

Preasfințitul a mulțumit părintelui George Nicoară, prezentatorul concertului, părintelui Angel Zareczki (Responsabil Birou Pastoral) și tuturor celor implicați în organizarea concertului, corurilor participante, dirijorilor și întregului public care a luat parte la eveniment.  

Biroul eparhial de presă

concert-1concert-2concert-3concert-3-1concert-4concert-5concert-5-1concert-6concert-7concert-8

Animatori pentru tabără
Nu uitați !
Tinerii doritori pentru a participa ca animatori la tabăra de vară 2018 sunt așteptați să se anunțe din timp la parohie. Vă așteptăm cu drag, Pr. Viorel

Parohia Cugir pe Twitter

Ziua Eroilor Revoluției (2013)

Calendar Pastoral

Papa Francisc - LAUDATO SI'

Revista parohială