Anunturi

Anunț: Simpozioane omagiale dedicate Episcopului Iuliu Hossu vestitorul unirii la Cluj și Gherla și dezvelire de bust la Gherla

Pin It

O nouă serie de evenimente legate de momentul istoric al făuririi României Mari și de rolul pe care Biserica Greco-Catolică l-a avut în împlinirea visului unității naționale a românilor, împreună cu Biserica Ortodoxă și cu mințile luminate ale vremii, este programată în 24 și 25 nov. 2018, la Cluj-Napoca și la Gherla.

CLUJ-NAPOCA: Sambătă, 24 nov. 2018, de la ora 9.30, în Piața Cipariu, la Catedrala în construcție a Martirilor și Mărturisitorilor sec. al XX-lea, are loc Simpozionul omagial cu tema „Eparhia de Cluj-Gherla și eminentul ei Ierarh”. Conferențiari: Acad. prof. dr. ing. Emil BurzoProf. univ. dr. George CipăianuLect. univ. dr. Lucian Turcu, Prof. dr. Zamfir Tâmbuș și Preasfinția Sa dr. Florentin Crihălmeanu, Episcop de Cluj-Gherla, gazda manifestării.

GHERLA: Duminică, 25 nov. 2018, în biserica greco-catolică „Sf. Iosif” din Piața Uniriide la ora 10.00, va fi celebrată Sfânta Liturghie arhierească, de către Episcopul de Cluj-Gherla și un sobor de preoți, după care, de la ora 12.00, va avea loc dezvelirea și binecuvântarea unui bust al Cardinalului Iuliu Hossu, realizare a artistului Vlad Prună. Evenimentul se va desfășura cu participarea Fanfarei mun. Gherla.

În continuare, de la ora 15.00, Cinematograful municipal „Pacea” de pe str. Ștefan cel Mare f.n., va găzdui Simpozionul cu tema: „Episcopul Iuliu Hossu și Marea Unire de la 1 Decembrie 1918”. Vor conferenția: Prof. dr. Ion Buzași, Prof. Ioan Câmpean, Drd. Claudiu Pădurean, jurnalist și PS Florentin Crihălmeanu.

imagine

imagine

Animatori pentru tabără
Nu uitați !
Tinerii doritori pentru a participa ca animatori la tabăra de vară 2019 sunt așteptați să se anunțe din timp la parohie. Vă așteptăm cu drag, Pr. Viorel

Parohia Cugir pe Twitter

Ziua Eroilor Revoluției

Calendar Pastoral

Imnul Episcopilor Martiri

Memo

Organizare, pregătiri și repetiții


Dragilor,
în curând vor începe pregătirile pentru tabăra de vară de anul viitor.
Fiți pe fază!
Invitația este deschisă și adresată tuturor! Vă așteptăm!
Pr. Viorel

Revista parohială